فنداسیون صنعتی

 

 

فنداسیون سیلوها و مخازن

 

Foundation for Silos

 

مولف: حامد زندوکیلی

کارشناس پایه یکم مهندسی ساختمان

عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران

رییس هیات مدیره و مدیر فنی شرکت روناک صنعت

ساختار سیلوهای فولادی را می توان به شش قسمت اصلی تقسیم کرد: سازه بالای سقف سیلو، سقف سیلو، دیوار سیلو، کف سیلو، سازه نگهدارنده و فونداسیون سیلو. معمولاً سیلوهای فولادی با قطر کمتر از ۱۰ متر باید ساختار نگهدارنده بالای سر و کف مخروطی داشته باشند که برای عملیات مکانیزه مفید است، در حالی که سیلوهای فولادی با قطر بیش از ۱۲ متر برای استفاده از کف صاف و کانال تخلیه زیرزمینی مناسب هستند. در واقع  فنداسیون

بیشتر وزن مواد را تحمل می کند.

مهترین اصل در طراحی و اجرای سازه فنداسیون سیلوهای بتنی و فلزی برداشت گمانه های  صحیح و به تعداد مناسب از خاک زیر سیلو مطابق با مبحث هفتم مقررات ملی ساختمان میباشد .

برآورد دقیق از ظرفیت بارگذاری (تنش مجاز باربری زمین) بسیار مهم میباشد . در سیلوهای سنگین بتنی اندرکنش خاک و سازه بسیار تاثیر گذار است لذا اهمیت آزمایشگاه خاک در اعلام دقیق تنش مجاز خاک و بررسی آب های زیر زمینی نقش اصلی را در طراحی پی دارد .

متاسفانه بار ها در سیلوهای فلزی  عدم تثبیت خاک (با وجود سبک بودن این سیلوها در قیاس سیلوهای بتنی ) سبب نشست نامتقارن خاک زیر پی میشود .

لذا بررسی سطح آب زیر زمینی به خصوص در نقاطی که سطح آب بالا میباشد الویت اصلی برای مهندس طراح میباشد

راهکاری اصلی در مهار نشست نامتقارن درپی سیلوها استفاده از شمع های کوتا و عمیق میباشد که معمولا پر هزینه میباشد. زهکشی آب های زیر زمینی یا خشک کردن زمین راهکاری دیگر و بسیار پر هزینه است …

روناک صنعت رامونا با یک تیم اجرایی با  تجریه دارای توانایی کافی در طراحی و اجرای پروژه های فنداسیون و تونل های تخلیه میباشد.از تجربیات اجرایی  این شرکت می توان همکاری با :

کارخانه خوراک دام و طیور  آزمون دانه غرب سپاهان

کارخانه الکل سازی اتحادیه

کارخانه خوراک دام و طیور  معینی

کارخانه خوراک دام و طیور  یادگار

کارخانه تعاونی گاوداران چهار محال بختیاری …. نام برد.

 

جهت کسب اطلاعت بیشتر لطفا به واتس آپ شماره ۰۹۱۲۴۳۷۸۵۳۹ پیام ارسال نمایید